Categorías
Institucional

Declaració institucional d’Empresaris de Catalunya


Amb motiu dels resultats de les passades
Eleccions Generals del 23 de Juliol

Empresaris de Catalunya vol manifestar la seva preocupació davant del panorama polític resultant de les passades Eleccions Generals del 23 de juliol.

Mai no ha estat tan difícil – i tan necessari!- articular a Espanya un Govern sòlid i estable, capaç fer front als greus reptes polítics i econòmics a què ens enfrontem:

1.- Reducció del deute i contenció de la despesa pública.

Això implica fer canvis importants tant en el sistema fiscal com en la política de despesa pública frenada pel creixement exponencial del deute, la cobertura del sistema de pensions i el cost d’una administració pública cada vegada més gran.

2.- Evitar la inestabilitat política que produeix imprevisibles canvis legislatius que afecten les empreses i a tota l’activitat econòmica en conjunt.

La inseguretat jurídica condiciona les inversions i la creació de llocs de treball de les empreses.

3.- Afrontar altres problemes importants que afecten la nostra societat.

Com el tancament i la racionalització de l’estat autonòmic, una reforma educativa que entronqui amb les demandes de la societat i donar resposta a les necessitats dels espanyols en sanitat, seguretat, habitatge i treball.

Tots aquests reptes importants requereixen majories estables i consistents en el temps més enllà d’una legislatura.

Per tot això manifestem que:

A.- El proper Govern d’Espanya hauria de ser fruit d’un consens ampli que garanteixi un suport parlamentari a llarg termini, estable i sòlid.

Un Govern on la gran majoria d’espanyols es puguin veure representats.

Un Govern en què els sacrificis i els beneficis siguin equitatius.

B.- Com a associació empresarial arrelada a Catalunya, Empresaris de Catalunya rebutja que partits que en aquestes eleccions han estat clarament minoritaris a Catalunya, i liderats per pròfugs i condemnats, s’arroguen la representació de Catalunya i condicionin la governabilitat d’Espanya.

En cap cas, el Govern d’Espanya no s’ha de sustentar sobre el xantatge polític dels que no tenen entre els seus objectius ni el bé comú de tots els espanyols ni l’acatament de la legalitat constitucional.

En definitiva:

Empresaris de Catalunya exigeix als polítics generositat i alçada de mires i apel·la al seu esperit de servei per formar un govern a llarg termini i estable, capaç de fer front als reptes a que Catalunya i tot Espanya ens enfrontem.

Barcelona, 28 de juliol de 2023

Versión en Castellano