Categorías
Textos fundacionales

Manifest

MANIFESTEM QUE

  1. El Govern de la Generalitat no pot ni ha d’abandonar els principis de legalitat i neutralitat, si no ens vol portar a un greu carreró sense sortida.
  2. No es pot seguir perjudicant ni posant en risc les relacions amb els nostres clients, proveïdors, fonts financeres, inversors i socis de la resta d’Espanya, els quals contemplen amb preocupació i estupor la evolució d’aquest procés secessionista.
  3. La nostra separació de la resta d’Espanya significaria la sortida de la Unió Europea i els seus organismes i institucions (entre d’altres, Banc Central Europeu, Banc Europeu d’Inversions) i restants tractats i mecanismes que han contribuït i encara contribueixen al desenvolupament econòmic i social de Catalunya –Tractat Schengen, Fons de Cohesió, Estructurals i de Medi Ambient, de Desenvolupament Regional, Socials, de Desenvolupament Rural i d’altres). La separació de Catalunya de la resta d’Espanya suposaria la desaparició de la lliure circulació de persones, mercaderies i capitals i significaria un col·lapse econòmic per pèrdua de mercats, pèrdua de finançament, fugida de capitals, deslocalització d’empreses i augment de l’atur.
  4. Els greus problemes de finançament de les empreses catalanes augmentarien en el cas de la secessió de Catalunya. La obligatòria escissió en entitats separades dels bancs que operen a Catalunya provocaria per als nous bancs resultants d’aquesta escissió un evident encariment dels seus costos de finançament, i els seus efectes serien una disminució del crèdit i uns majors costos d’aquest crèdit repercutits a empreses i particulars.
  5. És necessari frenar la creixent confrontació en la vida diària generada en el si de la societat per el procés secessionista que s’ha traslladat també a les empreses, amb les conseqüències econòmiques i socials que afecten negativament a la convivència i a la competitivitat.

Des de EC RECLAMEM que es recuperin el seny i el lideratge empresarial que sempre ens han caracteritzat als catalans.

AFIRMEM que el paper de Catalunya i els catalans ha de ser el de posar-se al front de la economia i la política espanyoles amb generositat i responsabilitat per fer una Espanya forta dins del procés de desenvolupament i integració de la Unió Europea. Als catalans ens ha anat molt bé a Espanya, com ho demostra el paper principal que tenim aquí, i a Europa. Per això, aquest que és el nostre present ha de ser també el nostre futur.

Barcelona, 5 de novembre de 2014